Mierea de salcam este cea mai fina miere. Poti indulci orice cu ea fara sa modifice prea mult aroma lucrului indulcit (cafea, ceai etc).
Caracteristici senzoriale
Vizual
Intensitatea culorii: | culoare foarte deschisa |
Tonul culorii: | translucida pana la galben pai |
Tactil (textura)
Rata de cristalizare: | foarte mica (la 1-2 ani după recoltare) si incompleta |
Cristale: | foarte mici si foarte fine, care se depun in strat subtire pe fundul borcanului |
| Consistenţă foarte fluidă (umiditate mare). |
Olfactiv
Intensitatea mirosului: | foarte slaba |
Descriere: | floral, fruct, cald |
Gust
Dulce: | mediu – puternic |
Amar: | absent |
Aciditate: | mica |
Intensitatea aromei: | mica |
Descrierea aromei: | floral, fructe proaspete, cald |
Persistenta / gust remanent: | scurt |
Achiziționați mierea chiar de la producătorii din zona dumneavoastră!