Mierea de tei este cel mai aromat sort de miere. Consumata regulat devine un calmant al sistemului nervos.
Aroma este ciudata la prima degustare; insa dupa cateva degustari, iti vei dori sa o ai aproape tot timpul.
Are mult polen, ceea ce o face foarte hranitoare. Cristalizeaza destul de dur si uneori incomplet.
Caracteristici senzoriale
Vizual
Intensitatea culorii: | slaba spre medie |
Tonul culorii: | galben |
Tactil (textura)
Rata de cristalizare: | moderata (3-6 luni de la recoltare) |
Cristale: | dimensiuni medii şi moi |
Olfactiv
Intensitatea mirosului: | moderata – puternica |
Descriere: | lemnos, rasini, chimic, proaspat |
Gust
Dulce: | moderat |
Amar: | absent – moderat |
Aciditate: | mica |
Intensitatea aromei: | puternica |
Descrierea aromei: | lemnos, rasini, chimic, proaspat |
Persistenta / gust remanent: | moderata – lunga |
Alte senzatii: | astringent |
Achiziționați mierea chiar de la producătorii din zona dumneavoastră!