Ce este păstura naturală și cea home-made?
Lista apicultorilor recomandati Ce este păstura naturală? Asta înseamnă că crește biodisponibilitatea polenului, dacă noi consumăm polen, corpul nostru consumă energie ca să rupă moleculele mari de proteine. În schimb dacă consumăm păstură, care este polenul fermentat de către albină…
Cum se formează păstura?
Lista apicultorilor recomandati Pregătirea mediului în care se formează păstura Albina, după ce recoltează polenul, îl aduce la stup și în faguri prima dată căptușește fagurele cu propolis. În felul acesta practic sterilizează mediul. Pentru că propolisul este foarte bogat…
Atenționări cu privire la contaminarea polenului
Lista apicultorilor recomandati De unde procurăm polenul? În primul rând, când cumpărăm polenul este bine să îl ducem cât mai repede în congelator și de asemenea să urmărim apicultorul atunci când el vrea să-l scoată dintr-un congelator. Asta înseamnă că…
Cum se recomanda consumul polenului?
Lista apicultorilor recomandati Atenție la modul de consum al polenului, întrucât polenul are o capsulă numită exină la exterior, care este de fapt o celuloză, iar noi, datorită evoluției prin care am trecut, nu mai putem decera această celuloză și…
Afla care este cel mai complex aliment
Lista apicultorilor recomandati Ce este polenul? Polenul este celula sexuală masculină a florilor; asta înseamnă că floarea se transformă în fruct numai ca urmare a polenizării. Din acest motiv sunt așa de valoroase albinele într-ucât sunt cei mai prolifici polilizatori…