Mierea de mana este sortul cu cea mai mare cantitate de minerale. Foarte inchisa la culoare, cristalizeaza foarte repede si dur.
Aroma este ciudata, insa se spune ca este cea mai hranitoare miere. Dupa ce te obisnuiesti cu gustul, nu mai vrei sa o schimbi.
Caracteristici senzoriale
Vizual
| Intensitatea culorii: | culoare inchisa spre foarte inchisa |
| Tonul culorii: | maro – rosiatic |
Tactil (textura)
| Rata de cristalizare: | mica si poate fi incompleta (la 1-2 ani dupa recoltare) |
| Consistenta vascoasa (umiditate redusa). |
Olfactiv
| Intensitatea mirosului: | medie |
| Descriere: | lemnos, fructe coapte, cald |
Gust
| Dulce: | mediu – puternic |
| Amar: | absent – mediu |
| Aciditate: | mica |
| Intensitatea aromei: | medie |
| Descrierea aromei: | floral, fructe proaspete, cald |
| Persistenta / gust remanent: | medie Uneori astringenta. |
Achiziționați mierea chiar de la producătorii din zona dumneavoastră!
