Mierea de mana

Mierea de mana este sortul cu cea mai mare cantitate de minerale. Foarte inchisa la culoare, cristalizeaza foarte repede si dur.

Aroma este ciudata, insa se spune ca este cea mai hranitoare miere. Dupa ce te obisnuiesti cu gustul, nu mai vrei sa o schimbi.

Caracteristici senzoriale

Vizual

Intensitatea culorii:culoare inchisa spre foarte inchisa
Tonul culorii:maro – rosiatic

Tactil (textura)

Rata de cristalizare:mica si poate fi incompleta (la 1-2 ani dupa recoltare)
Consistenta vascoasa (umiditate redusa).

Olfactiv

Intensitatea mirosului:medie
Descriere:lemnos, fructe coapte, cald

Gust

Dulce:mediu – puternic
Amar:absent – mediu
Aciditate:mica
Intensitatea aromei:medie
Descrierea aromei:floral, fructe proaspete, cald
Persistenta / gust remanent:medie
Uneori astringenta.

Achiziționați mierea chiar de la producătorii din zona dumneavoastră!