PROGRAMUL NATIONAL APICOL 2023

Conform MADR, Programul Naţional Apicol pentru perioada 2023 – 2027 a fost aprobat prin planul strategic PAC 2023-2027, finanţat din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat.

Obiectivele generale ale acestui program sunt urmatoarele:

 • Promovarea sectorului apicol
 • Sprijinirea actiunilor de protectie a mediului
 • Consolidarea structurii socioeconomice a zonelor rurale

Lista si detalierea interventiilor (masurilor) care se pot accesa prin acest program dar si alte detalii cu privire la acesta, le puteti consulta in Ghidul solicitantului (click pentru detalii) pe care il gasiti pe siteul APIA 

In contextul actual, cel mai important sprijin oferit prin acest program, de care pot beneficia apicultorii, este PROMOVAREA APICULTURII SI A PRODUSELOR APICOLE.

In acest sens, la cererea membrilor, Consiliul Director din cadrul Asociatiei pentru un Viitor Sanatos (AVIS) a decis:

1.  Sa contracteze o agentie de promovare care sa presteze serviciile de care au nevoie membrii asociatiei si anume:

 • Crearea de profile virtuale online pentru membri asociatiei, care sa le ofere acces la piata nationala si internationala de produse apicole
 • Realizarea, prelucrarea si montarea materialelor text, foto si video la un nivel profesionist, care sa ii ajute pe apicultori sa isi construiasca o imagine pe care sa o prezinte potentialilor consumatori de produse apicole
 • Crearea unei campanii de promovare cu reclame (pe canalele de promovare Facebook, Youtube, si Google) prin care consumatorii de produse apicole sa fie informati cu privire la potentialul de productie al membrilor asociatiei, iar potentialii clienti sa fie informati cu privire la beneficiile pe care le pot obtine consumand produse apicole.
 • Organizarea unei conferinte cu ateliere de degustare si informare indreptata spre potentialii consumatori de produse apicole, prin care se urmareste promovarea produselor apicole obtinute de catre membrii asociatiei

2. Sa contracteze o companie de consultanta care prin intermediul specialistilor in zootehnie sa furnizeze raspunsuri la intrebarile si sfaturi la provocarile membrilor asociatiei care isi doresc sa beneficieze de aceste informatii, pentru a deveni mai performanti, mai productivi si in final mai profitabili.
Consultantul principal este domnul Dr. Ing. Cristian Bratu, cunoscut in lumea apicola mondiala ca unul dintre cei mai buni in domeniul ameliorarii geneticii materialului biologic apicol.

Cheltuielile aferente serviciilor de consultanta si promovare vor fi decontate apicultorilor membri AVIS care doresc sa beneficieze de ele, prin Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ce trebuie sa faci pentru ca sa obti aceste beneficii?

 • sa fi membru AVIS (daca nu esti, inscrie-te)
 • sa ai cod de stupina si sa ai adeverinta eliberata de OJZ
 • sa ai inregistrare sau autorizare DSV
 • sa pui la dispozitia asociatiei sumele necesare contractarii prestatorilor de servicii amintite mai sus, prin transfer bancar. Valoarea acestor servicii va fi comunicata in data de 10 iulie, intr-o sedinta online inchisa, in care vor fi prezentate in detaliu toate detaliile serviciilor de care vom beneficia.
  NOTA: In cazul in care vor fi membrii care in urma sedintei vor dori sa renunte la aceste beneficii, vor putea face acest lucru printr-o simpla cerere online care va fi pusa la dispozitia acestora 
 • sa completezi un formular, prin care imputernicesti asociatia sa se ocupe si sa te reprezinte in contractarea serviciilor mai sus mentionate si sa foloseasca fondurile pe care le-ai pus la dispozitie acesteia, strict pentru scopurile propuse
 • sa completezi o cerere de rambursare a fondurilor pe care APIA le va deconta
 • sa participi la sesiunea de consultanta si sa pui la dispozitia agentiei de promovare toate informatiile si materialele necesare promovarii pe care aceasta le va solicita.
 • sa fi atent la toate comunicarile AVIS, date pe canalele de comunicare email, grup whats app sau siteul oficial al asociatiei (toate informatiile vor fi date pe toate cele trei canale)

Daca sunt membrii care doresc sa beneficieze de aceste servicii dar care nu isi permit sa achite sumele necesare, asociatia va incerca sa ii ajute pana cand APIA va deconta aceste investitii.

Beneficiind de aceste servicii, vei reusi sa duci afacerea ta in apicultura la urmatorul nivel.
Nu rata aceasta sansa

“Vreau sa ma inscriu in AVIS”