Se lanseaza MIEREA DIN PLANTE

Intrarea pe piata a unui produs artificial sub denumirea de “miere”, ii va afecta semnificativ in sens negativ pe toti apicultorii.

Incet, incet MIEREA DIN PLANTE va inlocui mierea de albine.

Primul sortiment de “miere” vegana este produs de compania Narayan fara ajutorul albinelor si va fi lansat pe piata UE la inceputul anului 2023 (citat de Wall-Street.ro)

Am ajuns sa credem ca

scopul lansarii acestei game de produse este de a elimina treptat productia de miere care ca afecteaza in mod negativ mediul,

asa cum spune producatorul. Compania Narayan colaboreaza deja cu peste 75000 de magazine si peste 30 de piete din Europa, printre care si cateva dintre marile lanturi de supermarketuri prezente in Romania.

Cum putem contracara efectele?

Pericolul pe care il reprezinta acest produs pentru domeniul apiculturii este real, foarte clar si suntem siguri ca ne va afecta in mod negativ:

In primul rand denaturarea cuvantului miere, va fi facuta oficial si legal. In timp, consumatorul care “va cadea in plasa” promovarii acestui produs, va asocia cuvantul miere cu ceva natural produs de catre albine.

Pe de alta parte, cuvantul “vegan” asociat cu cuvantul “miere” va crea o idee falsa in mintea consumatorului care va alege ce este la moda, fara sa tina cont ca albinele nu au de-a face cu acest produs

Cu timpul, vor aparea companii noi care vor produce astfel de game, iar oferta “mierii” din plante va deveni mai mare decat cea a mierii de albine.

Ce putem realiza daca ne unim?

Ca si apicultori solitari, nu putem face fata impactului pe care il vor avea campaniile publicitare care vor sustine aceste produse.

Insa daca ne unim pentru aceleasi scopuri actionand in acelasi sens, ne putem proteja produsele.

Asociatia pentru un Viitor Sanatos este prima forma asociativa care a luat pozitie ferma pentru combaterea efectelor acestui fenomen.

Veniti alaturi de noi:

sa aparam impreuna semnificatia cuvantului MIERE

sa educam consumatorul cu privire la produsele apicole autentice

sa ajutam cat mai multi oameni sa constientizeze ca intretinerea sanatatii ii scuteste de suferinte.

Parerea ta conteaza… si credem ca impreuna vom reusi.

Inscrie-te in “Asociatia pentru un Viitor Sanatos” si contribuie la salvarea mierii de albine!