Polen si pasturaProduse apicole

Afla care este cel mai complex aliment

Ce este polenul?

Polenul este celula sexuală masculină a florilor; asta înseamnă că floarea se transformă în fruct numai ca urmare a polenizării. Din acest motiv sunt așa de valoroase albinele într-ucât sunt cei mai prolifici polilizatori pe care îi avem. În această lume există și fluturi și alte insecte care realizează polinizare, dar ele nu sunt atât de perseverente; albina merge și colectează atât nectar cât și polen. Deci practic în mod conștient și voit caută acest polen iar acest lucru facilitează trecerea polenului de la o plantă la alta și în felul acesta fecundarea florilor și transformarea lor în fruct.

De ce este polenul un SUPERALIMENT?

Nutrițional, polenul este foarte bogat în proteine, glucide, are și vitamine. Din câte am înțeles eu, este considerat un superaliment, un superfood. Este singurul aliment care conține tot complexul de vitamina B și este de origine vegetală. Asta este extraordinar pentru că în cazul unor consumatori, care au diverse deficiențe consumul de polen, poate ajuta la corectarea acestor deficiențe. Atenție însă la modul de consum al polenului.

Consultă lista de mai jos, în care găsești producători de polen și alte produse apicole de calitate, garantate printr-o tehnologie apicolă urmărită de către inspectorii și consultanții Asociației:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *