Polen si pasturaProduse apicole

Cum se recomanda consumul polenului?

Atenție la modul de consum al polenului, întrucât polenul are o capsulă numită exină la exterior, care este de fapt o celuloză, iar noi, datorită evoluției prin care am trecut, nu mai putem decera această celuloză și atunci sfatul este de a introduce polenul într-un mediu ușor acid câteva minute înainte de a-l consuma. Exemple de mediu acid pot fi de la iaurt, suc, zeamă de lămâie sau zeamă de orice fel de fruct citric, chiar și roșii sau apă. Se dizolvă singur fără efort. Dar în iaurt am observat că facilitează mai bine dacă se agită puțin, deci o linguriță de polen la un pahar de iaurt este o doză absolut rezonabilă.

Însă sfatul este să fie căutat un medic nutriționist care are experiență în dozarea și recomandarea consumului de polen și să se pregătească o dietă personalizată pentru fiecare individ în parte. Este mult mai bine așa, altfel ar fi complet greșit să dăm o soluție generală pentru toată lumea. Oamenii nu au aceași nevoie, nu au același consum și același metabolism.

Care sunt efectele consumului de polen?

În primul rând vine cu acest aport de proteine, de enzime, de vitamina B și de alte săruri minerale. Polenul fiind celulă sexuală masculina a florii, deci practic din el se formează o nouă plantă până la urmă, deci este foarte bogat în foarte mult material genetic așa că are un aport deosebit.

Consultă lista de mai jos, în care găsești producători de polen și alte produse apicole de calitate, garantate printr-o tehnologie apicolă urmărită de către inspectorii și consultanții Asociației:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *