Una e buna intr-un fel, alta in alt fel
Mierea de salcam este cea mai fina miere. Poti indulci orice cu ea fara sa modifice prea mult aroma lucrului indulcit (cafea, ceai, etc).
Mierea de salvie este foarte aromata… cu o tenta mentolata. Este o miere care cristalizeaza intr-o luna, doua.
“Mierea de mai” este un sort de poliflora extras la sfarsitul lunii mai, fiind un mix de nectar de salcie, pomi fructiferi, paducel, rapita si salcam prelucrat de albine timp de 50-60 de zile. Este un sort de miere foarte aromata cu tenta de pomi fructiferi.
Se spune ca acest sort de miere este un medicament natural care consumat regulat intareste sistemul imunitar. Este foarte hranitoare deoarece contine o cantitate mare de polen. Cristalizeaza fin foarte repede in culoare alb galbui.
Mierea de tei este cel mai aromat sort de miere. Consumata regulat devine un calmant al sistemului nervos. Aroma este ciudata la prima degustare; insa dupa cateva degustari, iti vei dori sa o ai aproape tot timpul. Are mult polen, ceea ce o face foarte hranitoare. Cristalizeaza destul de dur si uneori incomplet.
Acest sort doar de anul trecut il am, dar este la fel de bun.
Mierea de mana este sortul cu cea mai mare cantitate de minerale. Foarte inchisa la culoare, cristalizeaza foarte repede si dur. Aroma este ciudata, insa se spune ca este cea mai hranitoare miere. Dupa ce te obisnuiesti cu gustul, nu mai vrei sa o schimbi.
Cum sa le introduci in bucatarie?
Ti-am pregatit o lista de retete cu miere care pot fi introduse in alimentatia ta pentru o viata sanatoasa. Astfel, mierea poate face parte din rutina ta alimentara de la inceputul si pana la sfarsitul zilei:
Micul dejun
- cafea sau ceai cu miere
- french toast cu miere si unt
- clatite proteice cu miere
- smoothie cu fructe si miere
- ovaz cu migdale si miere
Pranz
- salata de pui cu avocado, cu dressing de lime si miere
- piept de pui cu ceapa verde si miere
- rata la cuptor cu miere si portocala
- somon marinat cu miere si citrice cu fasole verde
- dovleac copt cu miere si scortisoara
Cina
- cotlet de porc cu miere si usturoi
- somon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor
- peste cu sos de soia si miere
- pui cu miere si cartofi dulci
- salata de spanac cu sos de miere, mustar si seminte de susan
Consultă lista de mai jos, în care găsești producători de miere și alte produse apicole de calitate garantate printr-o tehnologie apicolă urmărită de către inspectorii și consultanții Asociației: