Polen si pasturaProduse apicole

Ce este păstura naturală și cea home-made?

Ce este păstura naturală?

Asta înseamnă că crește biodisponibilitatea polenului, dacă noi consumăm polen, corpul nostru consumă energie ca să rupă moleculele mari de proteine. În schimb dacă consumăm păstură, care este polenul fermentat de către albină în stup, aceasta este mai ușor de digerat de către corpul nostru pentru un simplu motiv: că moleculele de aminoacizi sunt mai mărunte și efortul nostru de a le digera este mai mic. În plus, pe lângă acești aminoacizi, în păstură sunt prezenți toți aminoacizii esențiali, mai avem vitamina B care este neschimbată, mai avem și polifenol din propolis și atunci practic păsura este un aliment absolut fabulos din punct de vedere nutrițional.

Putem să facem păstura acasă?

Nu va fi exact același produs, dar putem obține o păstură. În perioada de iarnă le-am recomandat și prietenlor mele să pregătim un borcănaș micuț în care să punem jumătate miere, jumătate polen și 5-10 ml de tinctură de propolis. Acest amestec omogenizat sau pur și simplu lăsat pe masă și răsucit borcanul din când în când, ca să se amestece singur, în 2-3 zile se obține ca un fel de pastă. Pentru că polenul, exina aceea de care spuneam, se descompune în mediul acid al mierii și în felul acesta conținutul polenului se eliberează în miere și se obține o pastă care este foarte sățioasă, deci e ca un și cum sunt sucurile energizante pe care le beau copiii dimineața. O linguriță din acest amestec este mai tare decât o cafea.

Consultă lista de mai jos, în care găsești producători de păstură și alte produse apicole de calitate, garantate printr-o tehnologie apicolă urmărită de către inspectorii și consultanții Asociației:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *