MiereProduse apicole

Ce este mierea naturală?

Mierea de albine, conform definiției dată de Legislația Europeană, este o substanță dulce naturală realizată de către albine din nectarul florilor. Deci din substanțe dulci naturale care este apoi procesată de către albine în stup și apoi colectată de către apicultor.

Cum procesează albina nectarul florilor?

Nectarul, odată colectat de către albine de la flori, este dus în stup. Primul lucru după ce ajunge albina în stup, ea îl împărtășește celorlalte albine. Procesul acesta se numește tranzvazare. Pur și simplu, cu ajutorul trompei, ea transmite celorlalte albine ce fel de nectar a găsit. Prin acest proces se întâmplă un fenomen de îmbogățire a mierii în enzime salivare. Fapt care conduce la transformarea biochimică a nectarulului în miere.

Al doilea proces, care are loc tot în stup, este acela de evaporare a surplusului de apă.

În cât timp se maturează mierea?

Albina simte acest lucru cu ajutorul trompei, pur și simplu gustă din mierea care este în fagure și dacă ajunge la consistența dorită atunci căpăcește fagurele respectiv și în felul acesta mierea rămâne păstrată în pagure până când este nevoie să fie consumată.

Consultă lista de mai jos, în care găsești producători de miere și alte produse apicole de calitate garantate printr-o tehnologie apicolă urmărită de către inspectorii și consultanții Asociației:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *